Kelias į Rygą nubarstytas taip retai matomos saulės spinduliais, tad lėkėme kaip ant sparnų. O ir tikslas buvo virpinantis skrandį- apsilankyti „Riga street food 2018” festivalyje. Tai ne šiaip mugė, o antrus metus vykstantis renginys, kur 14 geriausių Rygos restoranų kuria Latvijos gatvės maisto versijas. Tad tikra nuodėmė būtų neparagauti kaimynų virtuvės virtuozų gatvės maisto variacijų.
Saulėtoje Rygoje dar stabtelėjome turguje, kur randame ne tik skanios žuvies ir vasara kvepiančių braškių, bet ir kioskelį prekiaujantį šildančiu vandeniu, kur stikliuką pripildo už 1,20 euro. Galima ir 6 litrų stiklinėje taroje supakuotų atsargų įsigyti už 150 eurų. Mūsų valdžiavyrius širdies smūgis ištiktų, kokiame Halės turguje pamačius tokią bedievystę.
Kiek pasisukioję vis tik radome vietą automobiliui pakrantėje ir leidžiamės ieškoti skonių. Šaltukas kandžiojasi, bet uoslė ir šurmulys nurodo kur rasti festivalį. Žmonių eilės tiesiog apgulę 14 palapinių, tačiau vienur užkandame jūros ežių sultinio su sumuštiniu.
Pasistipriname mini mėsainiu, dar aptinkame sriubos ir užkandame ant lentos keptos žuvies. Skonio kelionę vainikuoja imbierinė arbata bei desertai. Tokių restoranų kaip 3 pavari, Cup&cino, Entresol ar Aqua Luna bei kitų šefų sukurti gatvės maisto skonio kalniukai tikrai verti tų kelių valandų kelionės. O dar šį renginį festivalio rengėjai vadina virtuvės šefų atostogomis.
Pavakare šaltukas ne juokais pradeda kandžiotis ir nors prie sukurtų laužų ir šilta, tačiau laikas suktis namo. Kvepiantys dūmais ir pilnais skilviais pasukame Lietuvos link. Tai buvo lyg gurmaniško skonio šūvis tokią saulėtą dieną.
#Nenamisėdos komanda kelionėje 3 nariai.