BALTAS SKONIO SKRYDIS. RYGA

  • Published
  • 2 mins read

BALTAS SKONIO SKRYDIS. RYGA

Žiema tikrai pasistengė, kad mūsų kelionė į Rygoje vykstantį Street food festival būtų spalvinga ne tik skoniais bet ir vaizdais.

Kas tai per festivalis? Šiek tiek primena Lietuvoje vykstančią Gastronomijos savaitę, tačiau pagrindinė festivalio idėja- geriausi, žinomiausi Rygos restoranai bei jų šefai gamina gatvės maisto variacijas. O kiekvienas, net ir tas kuriam peržengti „3 pavaru“ ar „Aqua Luna“  slenkstį brangoka, gali paragauti įdomių Latvijos šefų sukurtų variacijų pritaikytų gatvės maistui.

Pernai buvo šiokia tokia grūstis ties palapinėmis, bet šiemet organizatoriai palapines išdėstė erdviai. Tad eilėje teko pastovėti, bet viską ką norėjom- paragavom. O pasišildyti prie laužo ar tiesiog pasimėgauti kavos puodeliu po girliandomis uždengtu dangumi- nepakartojama.

Mūsų klausia ar tikrai verta važiuoti 300 kilometrų, kad paragauti patiekalo?  Taip, jei jūsų kraujyje yra dalelė keliautojo, atradėjo ir ieškotojo. Nes tiesą sakant, pirmą sykį po Hanojaus valgėme tikrai skanią Pho Bo sriubą ar į desertų gamybą turėjome pažvelgti naujai. Nesvarbu koks atstumas- keli kilometrai ar tūkstančiai, svarbiausia yra negęstantis noras pažinti.

P.S. Ai, ir žinoma, kad Rygos turguje nusipirkome labai skanios šalto rūkymo skumbrės.

Parašykite komentarą